Tuesday, 26 April 2011

aPe KeS??????

sambungan dari entry aku sblm ni....sini dan sini ... mmg entry2 tu adalah perasaan aku pada seseorang yg pernah melukakan hati aku sedalam2nya... walaupun luka aku dah pulih, parut tu x pernah hilang.... dan kali ini, hatiku sakit lagi... bila dia boleh pergi terus dari hidup aku? tak boleh ke dia biarkan aku dgn keluarga aku? tak cukup lagi ke dgn apa yg dia dah buat dulu? tak cukup lagi ke dia taburkan fitnah merata2 hingga aku & abang mengalah & membawa diri jauh dari keluarga abang... ye, mmg aku akui, aku bawa diri sampai aku mengandungkan rayyan pun, cuma, keluarga aku & kwn2 je yg tau... dan klu ikutkan hati aku yg terluka, aku x nak sape2 pun dari family dia yg boleh jumpa rayyan... tp, aku kesiankan abg... aku izinkan rayyan mengenali atuk nya... agar rayyan tau, dia masih punya seorang atuk selain mak & ayah aku... tapi, knp 'dia' sibuk2 nak ambik tau tentang kami? knp sibuk2 nak tgk2 gambar rayyan & menangis2 konon2 terharu sbb akhirnya dpt menatap wajah rayyan? nak menambah perisa pada cerita2 dia yg aku ni kejam sbb tak pernah menemukan dia dgn anak aku?

baru ni aku terdengar cerita lagi... cerita yg 'dia' khabarkan utk menagih simpati semua org... konon2nya, dia di block dari tgk gamba2 anak aku... so what? aku mmg privatekan facebook aku pada org2 yg bukan dlm friends list aku... & fb abang pun mcm tu jugak... so, klu betul nak tgk, add je la kami sbg friends dia.... tak yah nak kecoh2 & buat citer kat sume sedara mara yg kami block dia sorang je dari tgk gamba2 kami!!!!!

Tuesday, 5 April 2011

BLoG SaKiT....

ades... blog ni hampeh la plak... takkan sbb dah lama aku x jenguk blog ni, blog ni merajuk kot.. tadi letak entry baru... dah buat ikut paragraph by paragraph dah... alih2 bila kuar, sume jadi satu sentence yg panjang giler... huh... nasib la... malas dah aku nak godek2 ni...

ZuRiaT...

wah... lama sungguh tak update pape kat blog ni... since dah lama tak update, kita citer pasal zuriat plak lah... maklumla, semenjak akhir2 ni, ramai rakan2 yg aku kenal dari satu forum yg membincangkan masalah2 wanita, $pregnant lagi... aku masuk forum tu dulu, sbb aku ada masalah nak pregnant.. dekat 2 tahun kawin, barula lekat si ahmad rayyan tu... masa tu, ramai la kawan2 yg aku kenal kat situ, msg2 ada masalah nak pregnant gak... sekarang ni, ade yg dah masuk 3 org anak dah pun..... tapi, aku.... sorang tu jelah lagi...

Sbnrnya, kalau ditanya pada aku, cukup dah ke sorang tu je permata hati, penyejuk mata aku & suami? tak teringin ke nak tambah lagi? Takkan satu je? mmm... seikhlasnya, aku mmg teringin sgt2 nak anak lagi... rindu saat2 mengandung, saat2 melahirkan, saat2 membesarkan.. especially, bila belek2 balik gamba rayyan waktu baby.... tambah2 lagi, bila rayyan sendiri skg ni suka sgt melayan baby2 yg dia jumpa, x kirala kat taska ke, kat mana2 ke... lagi la rasa rindu, teringin, kesian kat rayyan yg nak sgt adik... tapi, tulah.. kerinduan, keinginan tu cuma apa yg aku rasa.... kuasa mutlak yg menentukan, yg nak bagi tu cuma Allah...

Tapi, mmg kesian kat rayyan sbnrnya.. skg ni, duk bahasakan diri dia abang... hari tu, time dia balik dari taska, siap dah pimpin sorang baby yg baru pandai jalan, nak bawak masuk kete aku... siap bawak beg budak tu lagi... katanya, nak bawak balik, nak jaga... bila aku tanya, klu budak tu nangis mcm mana, dia jawab, rayyan bagila dia makan bubur.... hahahaha... manala dia dapat info ni...

papepun, bagi aku, kadang2 kita rasa, kita dah bersedia utk memikul amanah Allah lebih dari satu... tapi, hakikatnya, hanya Allah yg tau kita sedia atau tidaj.. mungkin kita dah sedia utk hari ini, tapi, esok, lusa? bulan depan? tahun depan? kita tak tau... oleh sebab tu, aku usaha utk terus bersangka baik... doa & harapan aku, andai rayyan tu satu2nya anak aku... tak pe la... aku redha.. mungkin yg terbaik utk aku dlm menunaikan tanggungjawab mendidiknya supaya menjadi hamba Allah yg sentiasa dlm rahmat & redha Allah.... berilah kekuatan kpd ku untuk menjaga amanahMu ini, ya Allah....

p/s: teringat dulu, aku teruskan hasrat sambung master part time, sbb bila dah kawin setahun, x de tanda2 nak mengandung... alih2 half way, pengajian aku, aku mengandung.... agaknya, aku ni nak kene sambung phd lak kot, baru mengandung... hehehehhe

BiRTHDaY aNaK uMMi & aBi